top of page

איך לחזק דימוי גוף?

עודכן: 8 במאי 2021

דימוי גוף. לרוב הוא פגוע. זהו אחד הנושאים שאני פוגשת בטיפול כל כך הרבה. ילדים, נערים ונערות וגם מבוגרים שמתביישים בגופם. בעצמם. זהו נושא שפוגש כל אחד מאתנו, מי מאתנו לא הסתכל במראה וראה בעיקר את הפגמים?


דימוי עצמי
דימוי גוף

נערה שמטופלת אצלי בשנה האחרונה גרמה לי לרגע של השתאות והשראה. היא הגיעה אלי למפגש טיפול באומנות מיד לאחר בילוי עם חברות בים.

בטיפול שיתפה שהחברות צחקו עליה שיש לה בטן.

התגובה המדהימה שלה השאירה אותי ללא מילים.

"אז מה אם הן חושבות ככה" היא אמרה.

"אני אוהבת את הגוף שלי ואני מודה לה' שנתן לי גוף בריא וטוב".

כמה כוח.

כמה עצמה.

כמה אמת.





כמה חשוב להודות על הגוף שלנו.

לאהוב את הגוף שלנו.

לאהוב את עצמנו.

להודות על עצמינו.

להתבונן בעצמנו בעיניים אוהבות.


מה זה בכלל דימוי גוף?

דימוי גוף הוא למעשה אחד המרכיבים בתוך ביטחון עצמי ותפיסת הדימוי העצמי הכולל. דימוי גוף מוגדר כמכלול התפיסות, המחשבות, התחושות והרגשות של אדם ביחס לגופו. בהתאם להגדרה זו, דימוי הגוף אינו אובייקטיבי, והוא מבוסס קודם כל על האופן בו אני תופס את גופי. למשל, האם אני תופס את עצמי כשמן או כרזה? יפה או כמכוער?

דימוי גוף כולל מחשבות לגבי הגוף, למשל מה אני חושבת על צורה של איברים שונים בגופי, מה אני חושב על מידת הבריאות של גופי? על שינויים שחלים בו? וכן מהם הרגשות שהגוף מעורר בי, למשל – אהבה, הערכה, סלידה, אכזבה, כעס, בושה.


איך דימוי גוף נוצר?

החברה בה אנו חיים שמה דגש רב על ההופעה החיצונית, ומשפיעה על הדימוי הגוף, אך לא רק היא משפיעה, ולנו כהורים יש מקום בחיזוק והעצמת דימוי הגוף של ילדינו.


דימוי גוף הולך ומתפתח מהרגע שבו התינוק מגיע אל העולם. חוויית הגוף והקשר לגוף מתחילים כבר מרגע הלידה, בידיים שלכם ההורים. אם אנחנו נתבונן בהם בעיניים אוהבות, נדגיש את החזקות שלהם, את הכוחות שלהם, את החלקים הטובים בעצמם - הם ילמדו להתבונן באותו האופן בעצמם. הם יתרכזו בכוחות שלהם, ביופי שלהם, והחלקים הללו יגדלו.


אני מאמינה בחוק אנרגטי שאומר שהאנרגיה שלנו זורמת למקומות שעליהם אנחנו נותנים את הפוקוס. כלומר, הדברים שבהם אנחנו נתמקד - יגדלו ויתעצמו. אז האם כדאי להתמקד בפגמים? או דווקא ביופי ובכוחות?


אני, כמו אותה הנערה, בוחרת להתמקד ביופי.

"אני אוהבת את הגוף שלי ואני מודה לה' שנתן לי גוף בריא וטוב"

איך לחזק דימוי גוף?

דימוי גוף ניתן לחזק על ידי תרגול נקודת מבט חדשה. זהו כלי פרקטי שאפשר לתרגל באופן יומיומי בבית כדי לחזק דימוי גוף, ודימוי עצמי בכלל:


כשאנחנו מסתכלים במראה אנחנו הרבה פעמים נוטים לראות את מה שאנחנו לא מרוצים ממנו. אפשר לתרגל התבוננות שונה ביחד עם ילדינו.

לעמוד מול המראה ולמצוא מה אני אוהבת בגופי?

מה הילד או הילדה שלי אוהבים בגופם?

מה אני אוהבת אצלם?


בהצלחה, ואל תשכחו - להתבונן תמיד בעיניים אוהבות!


אולי יעניין אותך גם: טיפול במתבגרים




למידע נוסף:

הדר דוד

054.5710394



Comentários


bottom of page